Themapartners en stakeholders
In de TIC-cursus is elke themapartner een belangrijke “maatschappelijke probleemeigenaar” die een realistische uitdaging aan studenten voorlegt. Deze partners begeleiden de deelnemers aan het begin, midden en einde van de cursus, en sturen hen bij in het werken aan praktische oplossingen. Studenten en professionals worden aangemoedigd om andere belanghebbenden te raadplegen—partijen die geraakt worden door of invloed kunnen hebben op het maatschappelijke probleem—om hun begrip en reacties op deze uitdagingen te verrijken.
Voor het academisch jaar 2024/2025 zijn onze partners:
One Health
RIVM
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) streeft naar een gezonde bevolking en een duurzame leefomgeving. Gedreven door onafhankelijk onderzoek werkt het RIVM samen met overheden en maatschappelijke belanghebbenden om noodzakelijke studies te identificeren en uit te voeren. Het biedt wetenschappelijk onderbouwd advies aan de overheid, professionals en het publiek en werkt aan uiteenlopende gezondheids- en milieuvraagstukken voor het welzijn en de veiligheid van de samenleving.
Transitiecoalitie Voedsel (TcV)
Transitiecoalitie Voedsel is een netwerkorganisatie die Nederlandse koplopers in landbouw, voeding, natuur en gezondheid samenbrengt. TcV fungeert als katalysator voor een duurzaam landbouw- en voedselsysteem en werkt samen met partners om de transitiedoelstellingen te realiseren. Met transitie-theorie als basis bevordert TcV systematische stappen richting duurzamere praktijken binnen voedselproductie en -distributie.
Humans on the Move
Stichting Vluchteling
Stichting Vluchteling biedt levensreddende hulp aan mensen die getroffen zijn door conflict, geweld en natuurrampen. Naast directe noodhulp ondersteunt de organisatie gemeenschappen in het ontwikkelen van duurzame oplossingen, waarmee individuen een betere toekomst kunnen opbouwen. Stichting Vluchteling biedt inclusieve hulp aan vluchtelingen, ontheemden en terugkeerders, ongeacht religie, politieke overtuiging, etniciteit, nationaliteit, geslacht of seksuele geaardheid.
Investing in the Future
Triodos Bank Deep Transitions Lab
Binnen Investing in the Future zullen studenten samenwerken met het Deep Transitions Lab en hun netwerk van vooraanstaande partners, zoals Triodos Bank, het CO Platform, The Good Investors en Caspian. Het Lab is een hub voor vernieuwend onderzoek en experimenteren, gewijd aan het hervormen van het financiële systeem door Transformative Investment – investeren in systeemverandering om een duurzame en gelijkwaardige toekomst teweeg te brengen. Als unieke en collaboratieve omgeving probeert het Lab een niche te creëren rondom Transformative Investment – een nieuwe aanpak die academische inzichten rondom systeemverandering verankert in het financiële systeem.
Green Teens
Commonland
Aangetaste landschappen creëren significante uitdagingen, zoals klimaatverandering, verlies van biodiversiteit and voeding onzekerheid. Commonland probeert deze problemen aan te pakken door 100 miljoen hectare aangetast land te herstellen voor 2040. Hun 4 Returns Framework is gefocust op inspiratie beiden, gemeenschappen nieuw leven inblazen, biodiversiteit herstellen en duurzaam inkomen genereren door nieuwe business modellen.
In het collegejaar 2023/2024 werkten we samen met de volgende partners:
One Health
RIVM
Migration
Stichting Vluchteling
Investing in the Future
Baillie Gifford
Green Teens
Stichting Groen
Voorgaande jaren hebben we met de onder meer de volgende thematische partners samengewerkt:
Voor het thema ‘Drowning Deltas’:
- Waternet (themapartner 2021 & 2022)
- Agenda IJsselmeergebied 2050 (themapartner 2021)
Voor het thema Contesting Governance:
- Het College voor de Rechten van de Mens (themapartner 2022)
- Amnesty International (themapartner 2021)
Voor het thema Green Teens:
- Oxfam-Novib (themapartner 2021 & 2022)
- Eco-Schools (themapartner 2021)
- Green Office Utrecht University (themapartner 2021)
Voor het thema Responsible Foods:
- Tasty Basics (themapartner 2021)